VERKSTADSHANDBOK

OBSERVERA! Jag har varit lite otydlig, så att alla har inte förstått. Längst ner på den här sidan finns en bild. Klicka på den så öppnas – i alla fall en äldre utgåva – men ändå motorns Verkstadshandbok. 337 sidor i PDF-format.

13e Okt -16

Jag håller på att ändra mitt ålderdomliga språk i Verkstadshandboken till ett modernare. Det har varit svårt i en del fall att finna den estetiskt rätta ordkombinationen, när hjärnan har varit fullt upptagen med att hålla koll på tekniken. Sedan tänker jag på framtidens mekaniker, som måste in på nätet för att finna betydelsen av:

Finnes – (finns)

Enkom – (endast)

Tarvas – (krävs)

Eljest – (annars)

Tillse – (se till)

Men detta har inte varit lätt. Efter att jag ändrat texten på 196 sidor (det tog 27 timmar), ångrade jag mig. Men, sedan svängde jag tillbaka igen. Det är som sagt… Om någon skall läsa texten om 40 – 50 år, kanske det är nog främmande som det är med dagens text. I alla fall om man läser alla konstiga ord och förkortningar som dagens ungdom svänger sig med. En uppdaterad version kommer vad det lider, men det tar sin tid. Jag har delat upp boken i tre delar:

Del 1: Motor (Till dags dato 401 sidor)
Del 2: Kraftöverföring
Del 3: Chassie & Kaross
Del 4: Körning & Manövrering

/Pelle

___________________________________________________

November 2015

Vänner!

Här kommer Verkstadshandboken i tredje utgåvan, Oktober 2015. Efter att nu ha plitat ner 337 sidor, 30.007 ord med 212.896 tecken (med pekfingrarna) känner jag nu att jag måste ta en rejäl paus från skrivandet. Ögonen går i kors och hjärnan låser sig. Någon som har mer substans i hjärnan får gärna korrekturläsa åt mig och sända ett mejl. Om någon funderar på alla sidor med ”Plats för egna anteckningar” så kommer de sidorna av att jag dels vill få kapitelbörjan på en vänstersida, dels av att jag tänkt binda boken med skinnpärmar och guldtryck. Det kan då vara gött att ha något att skriva alla kompletteringar och rättningar av felaktigheter på.    Jag har tagit bort ”äro” till förmån för ”är”. Selma Lagerlöf (som bodde strax några mil härifrån) förfasades över detta ord. Så hon får bestämma…

Skrivit om och kompletterat med en djäkla massa text. T ex kapitlet om ”Lagermontering” är omgjort nästan helt och hållet. Kompletteringar och ändringar är gjorda både här och där.

Misströsta inte om det tar en liten stund att ladda upp filen……

Klicka på bilden!

© Copyright: Kopiering tillåten om källan anges.

Bild6341