46) Suga bort fukt

TORRBOLLBURK

Höst, regn och fukt… Finbilen ska ställas ner i något förråd där fukten kryper genom väggarna… Känns det igen? Jag har ett tips!

Som jag skrivit ett flertal tillfällen tidigare är jag en nörd på att läsa innehållsförteckningar och säkerhetsdatablad. Därför stod det att finna en text lydande, typ… ”Innehåll: Kalciumklorid” på en av de förhållandevis dyra fuktupptagningspåsarna till ”köpetorrbollen”

Den som är påläst vet att kalciumklorid är vanligt sketet vägsalt…!

Det finns naturligtvis en djäkla massa salter, men de vanligaste är kalciumklorid (som man häller på vägarna) och natriumklorid (som man häller i makaronvattnet). Båda kan smälta is, men kalciumkloriden gör ett betydligt bättre jobb där. Det kan vara bra att ha i åtanke om man ska göra en grej enligt nedan. Granngården säljer ”tösalt” men läs att det blir kalciumklorid och inget annat, eftersom de blandar ”hejvilt” mellan sorterna.

Bild3335

Hink, durkslag (alltså en sil) en tygtrasa och en skopa vägsalt = klart

Se till att trasan inte hänger över kanten, annars blir det blött på golvet. Och häll bort vattnet från hinken på ett ställe där inte edra verktyg kommer i kontakt med det. Det är starkt korrosivt.