39) LocTite superprodukter

Här vill jag visa er mina personliga favoriter bland LocTites alla produkter

LocTite 55 – Gängtätning för enkelt underhåll

Det här är en grej jag testat och föll pladask för. Det ser ut som tandtråd, därav min illustration. Mycket trevligare att använda än gängtejp, och inte så söligt som flytande. Tätar direkt och ger det där goa motståndet när man skruvar till, men ändå lätt att lossa. Petar man lite så är gängorna rena och klara att bruka igen. Godkänt för det mesta inkl dricksvatten. Rekommenderas!

bild0414bild0415bild0410

bild0411bild0413

_______________________________________________________

 LocTite 577 – Gängtätning i form av klägg

För den som inte vill använda ”tandtråd” finns den här sorten som jag testat. Enkel att använda, och det där goa motståndet när man vill lossa kopplingen. Men till skillnad mot snöret så är kopplingen helt igenkläggad efteråt.

577

_______________________________________________________

 LocTite 648 – Permanent låsning av gängor och cylindriska ytor

För mina trogna läsare behövs det inte någon närmare beskrivning. Jag använder den här till allt som ska sitta fast permanent. Fungerar perfekt både som cylindrisk fastsättning eller tätning av gängor. Kan hugga lite snabbt, så man måste vara vaken när man jobbar med den. Behöver det lossas så värmer man drygt 200° så går det att lossa. Rekommenderas!

648

_______________________________________________________

LocTite 3478 – Kemisk metall

Nu snackar vi kemisk metall. Detta är ett epoxispackel som inte kan jämföras över huvud taget med de andra i marknaden förekomande polyesterspackel. Det här är i en helt annan klass och tål betydligt mer belastning än sina namne ”metallspackel”. Dyrt som tusan, men jämfört med vad alternativet kostar om man tex har ett trasigt kilspår i en axel, så är det billigt. Rekommenderas!

loctite-3478

_______________________________________________________

LocTite 5188 – Flänstätning

Supernajs flänstätning. Jag använder den på flera ställen i motorn.

5188

_______________________________________________________

LocTite 5910 – Motorsilikon

Perfekt för tätningsytor i motorer. Tål olja över tid, vilket inte Sikaflex gör. Flexar över 300%

5910

_______________________________________________________

LocTite 290 – Penetrerande skruvlåsning / Portätning

LOCTITE 290 är en gänglåsningsvätska med medelhög/hög styrka som är utformad för fixering och tätning av gängförband. Dess låga viskositet och kapillärverkan gör att den tränger in mellan gängorna i förbandet, vilket gör att detta inte behöver demonteras innan produkten appliceras. Produkten härdar utan kontakt med luft mellan tätt inpassade metallytor och den förhindrar uppglappning och läckage på grund av stötar och vibrationer. Produkten kan även fylla porer i svetsar, gjutgods och metallpulverdelar.

 

untitled