OM MIG

Bild1384    Sommaren -15

                                                                                    Sommaren -15

Jag heter Pelle Söderström, bor i Kil, och har sedan barnsben haft ett brinnande intresse för teknik. Min första upplevelse av ett ”riktigt” tekniskt problem var från det år jag fyllde fem. Jag var i lycklig besittning av en lådbil – alltså en gammal barnvagn av masonit – samt en grammofon av äldre datum – en dylik med vev. Mitt frustrerande problem var hur jag skulle kunna få lådbilen att drivas av denna motor… när den stannade så fort jag reste upp den….. (känner ni min frustration… jag gör det fortfarande..)

Under hela min uppväxt har jag pysslat med uppfinningar och projekt. Lyckligt lottad som jag var så hade pappa en verkstad där jag kunde spendera min lediga tid. Jag har monterat motorer på cyklar, motor på spark, alla möjliga sorters gokartliknande skapelser, motorcyklar och en förfärlig massa andra olika sorters maskingrejor. Jag har svetsat och lött på kretskort med samma energi och entusiasm. När jag tittar på min sprängfyllda vind, brukar jag tänka…”…Så många timmar… så många grejor…”   Egentligen skulle jag nu hålla på att bygga en traktor, men den har fått gå i vila lite för motorprojektet är viktigare.

För att få ihop till ”körven å mjölka” sitter jag och jobbar som ingenjör på Goodtech Solutions AB i Karlstad. Ritar, klurar och funderar på olika lösningar för att vår tillverkningsindustri ska få sina automatmaskiner.

När jag inte är i verkstan tycker jag mycket om att vara i naturen. Paddla, vandra cykla, åka mc, cab och en massa annat trevligt. Är också förtjust i loppisar, utställningar, muséer mm. Inte lika roligt som singel, så finns det någon där ute så är jag ledig…

Bild1355                                     Bild6022

Moffa

Så djäkla gött att ha fått ett barnbarn… <3 Livets honung. <3

img_4386

Två bästa kompisar, skapar starka band

 

© Copyright: Kopiering tillåten om källan anges.