STATUSRAPPORT – SENAST UPPDATERAT 2018-04-15

Äldre uppdateringar:

2018-03-02  Tekniksidan – Punkt 45 Cross Fire, Tankar och Funderingar: Helt plötsligt Ny flik i bildgalleriet – UPPSTART!!!  2018-03-04 Bildgalleri – Uppstart Del 1: Fler filmer från provkörning.

2018-03-17 Bildgalleri: Slutmontage Del 4 – 16 bilder, Tankar och funderingar – När konst blir konst, Film om filterMag på Ytube . Klicka här!

2018-04-07  Bildgalleri: Slutmontage Del 4 – 14 bilder

2018-04-15

  • Bildgalleri: Slutmontage Del 4 – 1 bild.
  • Tankar och Funderingar: Orsak och konsekvens… … eller… en olycka kommer sällan ensam.

2018-04-05  I dagarna har det hänt en cool grej… Det finns en sida på Ytube som listar de mest spektakulära och fräcka hembyggen i världen. Just nu ligger min HERKULES på förstaplats där… Kolla in:

_________________________________________________________________________

Återväxten måste tryggas. Någon måste vara med och betala våra pensioner.

Återväxten måste tryggas. Någon måste vara med och betala våra pensioner.

Mitt kära lilla barnbarn… Som vid 14 månaders ålder upptäckte att det satt muttrar lösa under stolsbenen i köksmöblemanget. Den lille ”ingenjören” gick då från stol till stol och skruvade bort dem… till morfars stora glädje. Detta måste givetvis premieras på tänkbart bästa sätt. Tjejen måste ha en egen ”mekartavla” där man kan pilla och plocka med ditt & datt. Riktiga verktyg skall det vara också, inga fjollverktyg av plast som inte duger något till. I dagens version finns en M8-skruv i en gängad klots samt en riktig ringnyckel. Mer verktyg kommer vartefter. Genom att trycka på rätt grejor, så snurrar propellern på toppen…

 ___________________________________________________

 

2017-års mycket trevliga besöket av Bosse Bildoktorn. Serka, Bosse och jag tillbringade en kväll på altanen och pratade skit om allt möjligt.

2017-07-25. Det årliga och mycket trevliga besöket av Bosse Bildoktorn. Serka, Bosse och jag tillbringade en kväll på altanen och pratade skit om allt möjligt.

__________________________

Kan man lita på det som finns på Internet? Titta och begrunda… Klicka här!

__________________________

Om någon av er kan, eller om just du vill tanka hem och lära dig, för att därefter lära mig… filmredigeringsprogrammet Video Pad by NCH Software (gratisversionen), så skulle nog fler än jag bli glad. Jag behöver först och främst bara grunderna för att kunna klippa och klistra ihop olika snuttar. På sikt vore det önskvärt att kunna lägga på engelsk textning, musik och kanske någon flådig bildövergång om man mellan snuttarna skapar rörlig film av stillbilder ur Galleriet. Lektionerna skulle kunna ske per telefon genom att vi båda har programmet öppet i respektive dator. Om någon är intresserad… skriv ett mejl: www.teknikmekanix@gmail.com  

 __________________________

Finns det verkligen ingen därute som vet om en gammal buss eller lastbilsratt?? Treekrad. Jag skall bygga nytt nav till den så det gör inget om den är i något sämre skick, den blir ändå omlackad. Tänk efter nu… Någon som vet någon…

__________________________

För de som inte riktigt hajat… Här nedan ligger bara lite ostrukturerat diverse som jag inte sorterat in på något bättre ställe. Det viktiga ligger i Bildgalleriet.

__________________________

Jag är så glad och tacksam för de människor som väljer att stötta projektet på ett eller annat sätt. Det har nämnts tidigare och är förtjänt att nämnas igen, och detta oberoende av storleken på välviljan. Det är tanken som räknas. Som tex min måg Staffan, som välvilligt lånar ut sin nyinköpta kärra. TACK!!

Inte minst förtjänar min vän Serka en extra eloge, som lägger timme efter timme på detta projekt, Eller som exempel när han for ner till Skövde för att hämta bilens sufflett. Tack, Serka!

__________________________

Bonus till alla motornördar:

https://www.youtube.com/watch?v=hetIqjWHBu8

www.youtube.com
Follow me on Instagram – @VisioRacer – for more car stuff. And subscribe to my channel here: http://bit.ly/SubToVisioRacer – Follow me on – Facebook: https:/…

________________________________________

Det här är de 34 av de goaste ljud jag vet. Saknas bla en Grålle, en Norton och en tändkula. Men klackarna är med…

 ________________________________________

Satt och bläddrade på en amerikansk sajt ”Just a car guy / Beautiful engine” när plötsligt Herkules dök upp. Intressant sida …

http://justacarguy.blogspot.se/search/label/beautiful%20engine

 ________________________________________

Har i sommar haft det obligatoriska besöket av min kompis Bildoktorn. Som alltid riktigt trevligt.

Image-1

Besök av Bildoktorn 28/7-16

Besök av Bosse Bildoktorn  23/7 -15

Besök av Bosse 23/7 -15

 

______________________________________________________________________________________________________

 

 

Bild5654

Bild5395

Tidigt i projektet funderade jag på motorfärg. Tänkte då att jag skulle använda en grafitgrå kulör på motorn, men har nu ändrat mig. Det blir en dov ton av maroonrött som accentueras av det förnicklade, svagt brons- gyllenfärgade. 30-talskt lyx enligt min åsikt.

 

Semesterbesök av min polare Bosse...  Besök av min polare Bosse ”Bildoktorn”

 

 

 

 

 

© Copyright: Kopiering tillåten om källan anges.