STATUSRAPPORT – SENAST UPPDATERAT 2019-10-18

Äldre uppdateringar:

2019-03-01

  • Bildgalleri: Slutmontage Del 5 –  8 bilder
  • Tekniksidan: Flik 36 – Vinkelslip
  • Tankar & Funderingar: Vänskap
  • Det finns en ny film på Ytube också:Klicka här för snabblänk

 

2019-08-11

Jag förstår att ni nu blir besvikna på att detta inte är någon riktig uppdatering. Min tanke var i april att det skulle bli en dylik, men lusten och orken att skriva, tanka ner bilder och vänta på mitt långsamma kopparbredband försvann med sol, skruvdragare och såg.

Jag fräste dock ett gäng glidklotsar i olika plastmaterial för att testa och utvärdera, men jag bröt detta arbete för att lägga fokus på helrenoveringen av mitt hus. Det dök nämligen upp ett frö i min skalle som ligger och gror… I viss mån plågar det mig, i viss mån stimulerar mig… Om jag river hela motorn (jääättemycke jobb) så skulle jag kunna lägga plåtshims mellan vevhus och cylinderblock och på så sätt sträcka upp kedjan till det önskvärda glappet av 2% av kedjehjulens delningsavstånd. I mitt fall är det 3,53mm. Om jag gör det, så kan jag troligen plocka bort sträckarna helt och hållet, och det problemet är då ur världen. Men, kedjorna skall ändå smörjas, vilket idag sker genom sträckarna, så beslutet måste få mogna.

Så, motorn står bra där den står, och får vänta på att jag pillat färdigt i fyra rum, hall, kök, duschrum, badrum, tvättstuga samt groventre…  Phuu! Jo, jag gör allt arbete själv.

/Pelle

2019-09-28   Kolla miljösidans filmer och skriv kommentarer i Gästboken

2019-10-12   Kolla miljösidan.. Jag sa KOLLA MILJÖSIDAN!!  Skriv sedan kommentarer i Gästboken

2019-10-18   Kolla miljösidan.. Fler länkar enligt önskemål

 

 

2018-04-05  I dagarna har det hänt en cool grej… Det finns en sida på Ytube som listar de mest spektakulära och fräcka hembyggen i världen. Just nu ligger min HERKULES på förstaplats där… Kolla in:

_________________________________________________________________________

Återväxten måste tryggas. Någon måste vara med och betala våra pensioner.

Återväxten måste tryggas. Någon måste vara med och betala våra pensioner.

Mitt kära lilla barnbarn… Som vid 14 månaders ålder upptäckte att det satt muttrar lösa under stolsbenen i köksmöblemanget. Den lille ”ingenjören” gick då från stol till stol och skruvade bort dem… till morfars stora glädje. Detta måste givetvis premieras på tänkbart bästa sätt. Tjejen måste ha en egen ”mekartavla” där man kan pilla och plocka med ditt & datt. Riktiga verktyg skall det vara också, inga fjollverktyg av plast som inte duger något till. I dagens version finns en M8-skruv i en gängad klots samt en riktig ringnyckel. Mer verktyg kommer vartefter. Genom att trycka på rätt grejor, så snurrar propellern på toppen…

 ___________________________________________________

 

2017-års mycket trevliga besöket av Bosse Bildoktorn. Serka, Bosse och jag tillbringade en kväll på altanen och pratade skit om allt möjligt.

2017-07-25. Det årliga och mycket trevliga besöket av Bosse Bildoktorn.Vi tillbringade en kväll på altanen och pratade skit om allt möjligt.

__________________________

Kan man lita på det som finns på Internet? Titta och begrunda… Klicka här!

__________________________

Finns det verkligen ingen därute som vet om en gammal buss eller lastbilsratt?? Treekrad. Jag skall bygga nytt nav till den så det gör inget om den är i något sämre skick, den blir ändå omlackad. Tänk efter nu… Någon som vet någon…

__________________________

För de som inte riktigt hajat… Här nedan ligger bara lite ostrukturerat diverse som jag inte sorterat in på något bättre ställe. Det viktiga ligger i Bildgalleriet.

___________________________

Bonus till alla motornördar:

https://www.youtube.com/watch?v=hetIqjWHBu8

www.youtube.com
Follow me on Instagram – @VisioRacer – for more car stuff. And subscribe to my channel here: http://bit.ly/SubToVisioRacer – Follow me on – Facebook: https:/…

________________________________________

Det här är de 34 av de goaste ljud jag vet. Saknas bla en Grålle, en Norton och en tändkula. Men klackarna är med…

 ________________________________________

Satt och bläddrade på en amerikansk sajt ”Just a car guy / Beautiful engine” när plötsligt Herkules dök upp. Intressant sida …

http://justacarguy.blogspot.se/search/label/beautiful%20engine

 ________________________________________

Har i sommar haft det obligatoriska besöket av min kompis Bildoktorn. Som alltid riktigt trevligt.

Image-1

Besök av Bildoktorn 28/7-16

Besök av Bosse Bildoktorn 23/7 -15

Besök av Bosse 23/7 -15

 

______________________________________________________________________________________________________

 

 

Bild5654

Bild5395

Tidigt i projektet funderade jag på motorfärg. Tänkte då att jag skulle använda en grafitgrå kulör på motorn, men har nu ändrat mig. Det blir en dov ton av maroonrött som accentueras av det förnicklade, svagt brons- gyllenfärgade. 30-talskt lyx enligt min åsikt.

 

Semesterbesök av min polare Bosse...  Besök av min polare Bosse ”Bildoktorn”

 

 

 

 

 

© Copyright: Kopiering tillåten om källan anges.