Gästbok

Till alla Er som skrivit – ett ödmjukt TACK för alla positiva ord. Roligt att ni uppskattar det jag gör. Tack!
Fler får gärna skriva…  Längst ner på sidan finns ett formulär.   
/Pelle

Vill ni mejla:   teknikmekanix@gmail.com

946 tankar kring ”Gästbok

 1. Anders Winblad

  Apropå att Notre Dame har brunnit ner: Sorgen efter denna praktfulla byggnad visar på styrkan med kulturarv, samt att man kan ha stark kärlek till hårda saker. Du har säkert en lika stark kärlek till Herkules 1934, som parisarna har till Notre Dame…

  Pelle: Kan man älska mer än en… Såklart! På frågan om Herkules är till salu, så är svaret ett rungande NEJ! Även om någon lägger upp 5 miljoner på köksbordet.

  När det gäller kulturhistoria, så får jag lätt en tår i ögat. Oavsett om det är träkyrkan i S Råda, Palmyra eller Notre Dame. Det är ju där och då vi kommer från, alltså historien. Och utan historia är vi intet… Puff, bara damm…

  Killen som brände ner S Råda kyrka var psykiskt sjuk. Frågan är om grabbarna som sprängde Palmyra var sjuka, eller bara (”bara”…!!??) indoktrinerade av en sjuk religion. Jag förbannar dem fär eviga tider som gjorde detta missdåd mot mänskligheten.

  Svara
 2. Anders Winblad

  I senaste numret av Teknikens Värld testades två jeepar: Jeep Wrangler och dess ryska konkurrent (kommer inte ihåg namnet på modellen). Jeepen såg ut inuti som vilken modern bil som helst, med bildskärmar och växellåda av modernt snitt. Den ryska bilen hade analoga, runda instrument, samt en krokig växellåda. Den såg betydligt mer råbarkad ut än Wranglern. Gissa vilken bil som vann? Jo, den ryska bilen, på grund av nostalgin med de gammaldags instrumenten, samt att den verkade mer råbarkad än sin amerikanska motsvarighet. Det var helt enkelt rätt stuk för en jeep!

  Detta får mig att tänka på Herkules, som kommer att vara konservativ, något råbarkad (tänker på växellådan) samt lyxigt bekväm och exklusiv.

  Pelle: Ja, det är hela tiden ett avvägande, kompromisser… Tack ochlov för mig så var dåtidens uppfinnare ordentligt aktiva. Jag tänker på tex skivbromsen, Munters kylmaskin mm. Men jag tycker det är viktigt med den gammaldags känslan, även om det sitter ett speleverk djupt in i systemet så man kan komma åt kartor och Spotify om lusten faller på.

  Svara
  1. Anders Winblad

   I samma tidning fanns en provkörning av Rolls-Royce Phantom VIII, som var fullsmetad med bildskärmar. Inte nog med det, den hade dubbla turbo! Fy! Turbo borde vara bannlyst på en konservativ lyxbil! Den är ju bannlyst på Herkules, vilket är helt rätt! Däremot är det bra om Herkules kommer att ha en gammaldags, tunn rattkrans, samt ha en ”osportig” konservativ rattvinkel, allt för trettiotalskänslan.

   Vad anser du…??

   Pelle: Vi får se var det landar. Just nu ligger en fyrekrad ratt från en gammal lastbil på hyllan. Tror det är en Dodge från 1927. Den är mer massiv än tunn, så vi får se hur det blir med den saken. Den är i trä, men planen (för dagen) är att den ska lackas som vore den av bakelit.

   Svara
 3. Anders Winblad

  Det har inte hänt något på sidan på ett tag. Har du mycket att göra?

  Pelle: Håller på med lite grejs kring sidoluckorna, bla inspektionsfönster, samt kedjesträckarna. Dock med en mycket låg intensitet just nu. Håller på att planera och förbereda för en genomgång (läs renovering) av husets alla rum, så Herkules hamnar i malpåse säkert ett år. Livet hann ikapp som jag brukar säga. Det är inte renoverat sedan huset byggdes -78, och en vattenskada i tvättstugan gör att man kan se marken under. Så nästkommande (men den dröjer) uppdatering blir säkert den sista på ett långt tag. Ni får google på klimatbedrägeri och flygbåtar så länge… 🙂

  Svara
  1. Anders Winblad

   Tänkte på en sak: Du som är så extremt noga med att ha rätt prylar, vad anser du om 3M:s produkter? De tillverkar ju många olika grejer, som mest används av professionella användare. Ville bara höra vad du anser.

   Kan tänka mig att du tycker att vissa grejer är skit, medan annat håller superkvalitet, som du brukar säga.

   Pelle: Över lag är det bra grejor…

   Svara
   1. Anders Winblad

    Har nu kollat på deras hemsida, och det är ett jätteföretag idag som har ett enormt sortiment! Vi snackar om 60 000 olika produkter för olika användningsområden!
    De startade år 1902 i Minnesota, som gruvnäring. De tog fram mineraler som används för tillverkning av sandpapper. Idag har de verksamhet i 70 länder, och säljer produkter i 200 länder…!!

    Jag kan mycket väl tänka mig att du kommer att använda någon av deras produkter på Herkules framöver.

    Pelle: Ja, det är ett hiskelikt stort multinationellt företag. Vi har faktiskt på mitt jobb varit med och byggt produktionsutrustning för dem.
    När det gäller ditt & datt till Herkules, så kan jag nog säga att jag genom åren fyllt på i mina förråd med både det ena, andra men även tredje som jag kommer kunna tänkas att använda. I synnerhet under en helg… Då det går allt att hitta såväl fan som hans moster om man tittar i alla hyllor och lådor. Detta inkluderar då givetvis produkter från 3M.
    Min renovering av huset startade kan man kanske skämtsamt drista sig att säga pga 3M. Inte helt sant, men… Min dotter nedkommer med tvillingar i maj. Det betyder att jag har tre barnbarn. Rummet som de kan härbergeras i är fyllt på ena sidan av Herkulesgrejor (läs skämtsamt 3M) För att få in en barnsäng där, så måste ett förråd omorganiseras. Då ska byggsågarna och virket fram. Eftersom sol och värme är på gång, och sågarna då kommer att stå framme, så är det väl lika bra att byta de beställda fönstren… Och när man ändå är på gång så kan jag ju fixa det pajade golvet i tvättstugan, Men där tänkte jag bygga ett skafferi som har axcess från köket. Men där dörren ska vara så står en bänk med tillhörande spis. Så då får man ju fixa köket. Detta innebär då att golvet måste bytas. Något som i sin tur medför… Ja, ni hör ju själva. Alla rum utom ett ska renoveras… i alla fall varsamt och med ett hårt grepp om plånboken. Appropå grepp… Har ni någon aning om vad en kvalitetsvattenblandare kostar…? Jag höll på att skita på mig. Men det gick bra… i alla fall med nöd och näppe.
    Så att ha för många 3M-produkter i sin samling kan visa sig bli dyrt… väldigt dyrt. Men hur dyrt, det får jag se en annan dag.

    Svara
    1. Anders Winblad

     När det gäller elektroniken, så hoppas jag att du har full koll på sånt som Ohms Lag och jämn sinuskurva, men det har du säkert, du är ju inte helt tappad bakom en vagn, precis. Men det är lätt att glömma när man har en massa andra grejer i huvudet…

     Pelle: Jodå, det har jag koll på. Har etsat och lött mången kretskort i min dar… Tom byggt en rörförstärkare i min ungdom. Det var på den tiden det gick att köpa vettiga saker på Clas Ohlson och Hobbyförlaget.

     Svara
  1. Anders Winblad

   Tycker att beskrivningen påminner mycket om Herkules: Den långa motorhuven, ”masten”, den stora ratten, att åka istället för att köra m.m.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *