Gästbok

Till alla Er som skrivit – ett ödmjukt TACK för alla positiva ord. Roligt att ni uppskattar det jag gör. Tack!
Fler får gärna skriva…  Längst ner på sidan finns ett formulär.   
/Pelle

Vill ni mejla:   teknikmekanix@gmail.com

988 tankar kring ”Gästbok

  1. Stefan

   Ja, det är en intressant intervju. Östling får dock en del kritik för sin medverkan i Swbbtv men jag hoppas att han inte viker ned sig och pudlar.

   Jag tar det som en bekräftelse på att han har rätt i det han säger när de politiskt korrekta inte kan bemöta honom med sakliga motargument utan kommer med svepande anklagelser om rasism och vit makt. När man inte kan vinna debatten sänker man sig i stället till smutskastning….

   Svara
 1. Stefan

  Ja, det här med skatt på plastpåsar och förbud mot sugrör är ju löjligt och bara plakatpolitik. Precis som du skriver så hamnar nästan inget av vårt plastavfall i haven, vi har ju en fungerande sophantering till skillnad från vissa länder i Asien, Afrika och Sydamerika. Vad jag förstår så kommer ca 90 % av plasten i haven från ett fåtal länder i dessa världsdelar. De använder tydligen sina floder som soptipp och blir på så sätt av med problemet.

  Vad vi kan göra här är att se till att vårt plastavfall återvinns eller bränns och inte exporteras till mindre nogräknade länder som dumpar det i naturen.

  Jag vägrar att använda Facebook så några länkar där kommer jag inte hitta men jag hoppas du lägger ut dem här också.

  Pelle: Nej, skit i FB. Har du inte börjat så är det bättre att låta bli, jag håller med dig. Har lagt in lite länkar ni kan kolla på. Det kommer av systemet sökas och presenteras fler filmer, det är ju så internet fungerar. Söker man bara på ”kris” så kommer det bara krisfilmer. Det är märkligt hur hårt alarmisternas larm fastnat. Men det är ju konstaterat i magnetröntgenkamera att vår primitiva hjärna tar till oss negativ information TIO gånger lättare än positiv – tio gånger…! Men för att göra er övertygade, ber jag er att Googla på de namn som dyker upp. Välj bara erkänt duktiga människor och hör vad de har att säga.

  En annan grej att nämna är KONSENSUS… Vad är det? Jo, om en stor grupp människor tror att något är på ett visst sätt så bör det vara så. Så djävla dumt!! Tänk er att en stor mängd människor tror att jorden är platt, och att det då blir en sanning. Det är så FNs klimatpanel fungerar. Ett antal människor (vilka det är går inte att hitta på nätet) har googlat sig igenom en bröte forskarrapporter och annan rappakalja och dragit en slutsats – en konsensus – att det borde vara på ett visst sätt. Detta har absolut inget med vetenskap att göra. Lik förbannat så har detta fastnat hos politiker och massmedia.

  Hoppas ni finner glädje och förundran bland mina länkar. /Pelle

  Svara
 2. Stefan

  Ja du Pelle, det finns mycket att säga om klimatalarmismen… Det verkar vara mera religion än vetenskap men för våra politiker handlar det mest om att kunna beskatta oss utan att folk vågar protestera. Vi måste ju rädda klimatet… På vilket sätt klimatet blir bättre av att vi blir fattigare har ingen kunnat visa, lika lite som de med oförvanskade fakta kunnat visa att klimatet eller havsnivån ändrats dramatiskt. Att klimatet ändras är obestridligt (klimatet har varit föränderligt så länge planeten har haft ett klimat) men hur snabbt det ändras och om eller hur mycket av förändringen som beror på mänsklig aktivitet verkar stämma dåligt med IPCC’s modeller och simuleringar.

  Pelle: Bra skrivet, Stefan! Ett exempel vi har är beskattning av plastkassar. Jo, plastkassar är ett nedskräpningsproblem i bla Indonesien, men jag har under alla mina cykelturer tamefan aldrig sett en plastkasse. Jo, någon enstaka, kanske… men däremot en djäkla massa småplastbitar av allehanda slag för att inte tala om alla snabbmatsfrigolitförpackningar. Förbjud dem så minskar nedskräpningen med hälften (eller mer). Här i Sverige slänger folk soporna i kassar, och de eldas sedan upp. Skatt på kassar, så djävla dumt… Återigen ett politiskt beslut utan att hjärna, insikt och medvetenhet fått styra.

  PS Jag länkar hela tiden filmer och artiklar på min FB-sida. https://www.facebook.com/perpelle.soderstrom DS

  Svara
 3. Anders Winblad

  Missa inte ”Rätta Virket” i SVT 1 klockan 21.00 ikväll! Tre gubbar som bygger om ett gammalt torp!

  Pelle: Hittar inte TVn… Hehe!

  Svara
 4. Anders Winblad

  Har du jobbat något med motorn den senaste tiden, eller har det bara varit husrenovering för hela slanten?

  Pelle: Jag skrattade till lite på din fråga, men hur ska du kunna veta, så frågan är berättigad. Nej, jag har inte pillat med motorn. Däremot så har jag i det senaste sågat bort hela golvet i tvättstugan, fixat nytt avlopp, trossbotten, isolering samt golvskivor. Hela huset är en byggarbetsplats förutom en yta i köket där bordet står och bäbisbarnbarnen kan ligga på ett täcke på golvet när de är på besök. Jo, så sant… jag har en säng också. I övrigt så finns inga möbler, endast byggtillbehör, virke, skivor, verktyg färg och en massa annat bråte. Fortsättningsvis ska jag gräva för avlopp till en köks-ö, såga upp väggen mellan köket och tvättstugan, bygga en vägg, och…. Phu, ja ni hör… Det finns inte plats för motorn just nu, tyvärr. Jag är alldeles för insyltad i renoveringen jag tänkt på och planerat för i 30!!! år. Jag gör all snickring själv, så det blir inte så många timmar efter ordinarie jobb.

  Svara
 5. Anders Winblad

  Det här med PR-organisation bakom Greta: Det är värre än så, för denna PR-organisation är en del av en amerikansk världsorganisation, grundad av en politiker tillhörande demokraterna i USA. Klimatarlamismen, globalismen och vänsterrörelsen i västvärlden går hand i hand. Deras mål är minustillväxt och diktatur…

  En som har grävt i detta heter Rebecca Weidmo Uvell. Hennes man Markus Uvell har tidigare varit chef för tankesmedjan Timbro. Gå gärna in på hennes hemsida (www.uvell.se), så får du se hur allting är infiltrerat i vartannat. Det hon tar upp är mycket viktigt, omskakande, och hon kryddar ibland med en stor portion humor för att visa hur galet allt ter sig.

  En mycket läsvärd sida!

  Pelle: Ja, jag vet det du skriver. Har haft länkar på min FB-sida länge om detta

  https://uvell.se/2018/12/11/pr-spinnet-bakom-greta-thunberg/?fbclid=IwAR0uCchJq5x5-Th5NHH0VKHK4d6AEtCFxPzvFibR_tMhvcARw_P1Ig0f8ls

  Nu finns det många av er därute som tycker ”uvell” är skitläsning, men det fråntar inte att mycket av det verkligen är läsvärt…

  https://uvell.se/2019/04/25/iles-pr-byran-bakom-greta-thunberg/?fbclid=IwAR08c2i8Q9ejyPTiyi94kcTxA_Em1Y7TU8s8_JZHCPJSlDvxVy5nOcaco0w

  Ja, vad ska man säga… Världen har verkligen förändrats sedan 1934… Och visst är det mammon som styr. Så länge som någon kan tjäna pengar på det, så finns det inga skrupler att utnyttja en förskrämd 16-åring som inte har någrasomhelst kunskaper i den vetenskapliga världen. Shame on You!

  Svara
 6. Anders Winblad

  Hur har det gått med husrenoveringen?

  Som den konservativa person du är önskar du väl helst svensktillverkade (alternativt tysktillverkade) kvalitetsprylar utan ”bjäfs” (alltså onödiga finesser och digitala skärmar). Inga kinatillverkade vitvaror och blandare, om jag får be! Skåpsluckor och golv ska förstås vara av äkta trä (för att få luckorna som du vill ha dem snickrar du nog dem själv). Likadant med tapeter och annat.

  Är det så här det går till hemma hos herr Söderström? Eller har jag fel?

  Pelle: Detta är en reflektion och något som inspirerar mig. Om vi börjar med Kinatillverkade, så är det kört… Alla, inklusive tyskarna har produktionslinjer i Kina. (Läs på Tekniksidan om vinkelslipar… eller det kanske var ett kåseri under Tankar & Funderingar, f-n jag har glömt…) De flesta prylar i köket är från svenska Elektrolux, men även de är ”made in PRC” (Peoples Republic of China)

  Men jag har gjort en reflektion som får mig att låta som en riktig miljö-mupp. En dag för något år sedan när jag stod lite avsides parkerad på soptippen, för det var så djäkla mycket folk, så gjorde en iakttagelse. Det är fanimej inte klokt va grejor som slängs som det inte är något fel på. Jösses! Då bestämde jag mig… Att om en sak fungerar och jag inte hatar den (läs, tröttnat på den) så ska den/det behållas. Tex mina furaköksluckor som får hänga med ett tag till (läs, resten av mitt liv) genom att de skall betsas djupt mahognyröda. Korktapeten från 70-talet skall behållas. Fönster renoveras istället för att bytas ut i den mån det går. Om färg och nya tätningslister får dem att fungera i 40 år till, så är det så det skall bli.

  Plast och furagolv hamnar under kategorin ”tröttnat” så i hela huset blir det ekparkett. Nya takskivor i vitt istället för fura och gran med en miljard kvistar. Annars försöker jag rädda så mycket som möjligt… Mahognymålade innerdörrar osv…

  Men det tar tid, eftersom jag av ekonomiska skäl gör allt arbete själv. Och att ”rota i gammel dret” tar ofta längre tid än att bygga nytt, men det är roligare…

  Svara
  1. Anders Winblad

   Miele tillverkar väl sina vitvaror och dammsugare i Tyskland fortfarande? Å andra sidan är de svindyra just därför…

   Pelle: Fan vet… Det är mammon som styr, så någonstans står det säkert PRC…

   Svara
   1. Anders Winblad

    Jag kollar ofta på programmet ”Det sitter i väggarna” på SVT. Ett mycket intressant program där man tar hand om gamla hus och samtidigt berättar om dess historia. Programledaren Erika Åberg är byggnadsvårdare och är mycket kunnig på gamla tapeter, färger och byggnadstekniker. Det är väldigt intressant att se hur hon jobbar. Kolla gärna på det programmet för inspiration! Går på måndagar i SVT1!

    Pelle: Jo, jag har sett det några gånger, men tappade hela tiden koncentrationen för hennes bedårande skönhet…

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *